Saturday, September 29, 2007

Are You Smart Enough To Be A Citizen?

The 25 questions that follow are a portion of a new naturalization test to become a citizen. I missed 1 questions and scored a 96 on the test. If you want to take the test, provide your answers on your site and comment on mine with a link to your answers. I will provide the correct answers.

No looking them up first though, be honest.

1. What is the supreme law of the land?
a). The Constitution
b). The Declaration of Independence
c). The Articles of Confederation

2. The idea of self-government is in the first three words of the Constitution. What are these words?
a). I pledge allegiance
b). E pluribus unum
c). We the people

3. What do we call the first 10 amendments to the Constitution?
a). The federal code
b). The Bill of Rights
c). The first 10 amendments to the Constitution
4. How many amendments does the Constitution have?
a). 27
b). 29
c). 33

5. What is the economic system in the United States
a). Socialist economy
b). Centrally managed economy
c). Capitalist or market economy

6. How many U.S. senators are there?
a). 50
b). 100
c). 435

7. We elect a U.S. senator for how many years?
a). 4
b). 6
c). For life

8. The House of Representatives has how many voting members?
a). 50
b). 100
c). 435

9. We elect a U.S. representative for how many years?
a). 2
b). 4
c). For life

10. Why do some states have more representatives than other states?
a). Because the original 13 states are more important
b). Because some states have more people.
c). Because some states don’t elect the right representatives.

11. We elect a president for how many years?
a). 2
b). 4
c). 8

12 In what month doe we vote for president?
a). January
b). August
c). November

13. If the president can no longer serve, who becomes president?
a). The vice president
b). The first lady
c). The chief justice of the Supreme Court

14. Who is the commander in chief of the military?
a). The president
b). The chairman of the Joint Chiefs of Staff
c). The defense secretary

15. How old do citizens have to be to vote for president?
a). 16
b). 18
c). 21

16. When is the last day you can send in federal income tax forms?
a). March 15
b). April 15
c). Dec. 31

17. Who wrote the Declaration of Independence?
a). Alexander Hamilton
b). George Washington
c). Thomas Jefferson

18. What year was the Constitution written?
a). 1776
b). 1787
c). 1945

19. What territory did the United States buy from France in 1803?
a). Louisiana
b). Texas
c). Alaska

20. What did Susan B. Anthony do?
a). Designed the first U.S. dollar coin
b). Fought to abolish slavery
c). Fought for women’s rights

21. Who was president during World War I
a). Abraham Lincoln
b). Woodrow Wilson
c). Franklin D. Roosevelt

22. Before he was president, Eisenhower was a general. In what war was he in?
a). The Civil War
b). WW I
c). WW II

23. Why does the flag have 13 stripes?
a). Because there were 13 original colonies
b). Because 13 is the most that would fit
c). Because 13 people signed the Constitution

24. What is the name of the national anthem?
a). America the Beautiful
b). The Star-Spangled Banner
c). My Country, ‘Tis of Thee

25. How many justices are on the Supreme Court?
a). 6
b). 9
c). 12


mielikki said...

I can't play because I did this at work the other night. I got the same score you did, though.

CamiKaos said...

some one sent this round a while ago... I wish I could recall who it was.

I took it and missed 3. I always forget how long people (other than the president) are elected for.

sybil law said...

Yeah, Cami and I both did it! We got the same score, too, I think. So anyway, now I know all the "right" answers! Which is good.